marți, 24 martie 2009

scarbit total...

Cred ca ati vazut si voi ca cei de la AMP (Agentia de Monitorizare a Presei) vor sa faca emisiunile gen pamflet sa nu mai fie asa de pamfletare.Aoleo!!Pai si eu ce ma fac fara "In gura presei", fara "Cronica Carcotasilor" si fara "Mondenii"???Eu la ce emisiune mai rad?? La Grupul Voua??La emisiuni gen "Test de Fidelitate".De ce nu gandesc o lege prin care interzic emisiunile alea in care zbiara o fatuca din toate puterile sa sune lumea si sa ghiceasca cuvantul care poate sa-i aduca un castig frumos...si o factura telefonica si mai mare frumoasa.Hai sa fim seriosi.

Am luat asta dintr-un articol nu mai stiu cum se numeste ziarul imi cer scuze: "Agenţia de Monitorizare a Presei (AMP) a atras marţi atenţia asupra unei prevederi din proiectul noului Cod civil, care, în opinia acestei ONG, ar împiedica difuzarea emisiunilor de pamflet politic. „O altă atingere adusă vieţii private este considerată: utilizarea numelui, imaginii, vocii sau asemănării cu o altă persoană în alt scop decât informarea legitimă a publicului” (art. 80 litera i). Din această prevedere înţelegem că o emisiune de tip pamflet politic şi social cum ar fi „Divertis Show”, „Cronica cârcotaşilor”, „Mondenii” nu mai pot avea loc pentru că folosirea asemănării cu un prim-ministru sau preşedinte nu mai sunt posibile”, consideră AMP într-un comunicat difuzat marţi.

Lamuriti-ma si pe mine, pamfletele sunt emisiuni de informare a publicului??De cand??Eu credeam ca stirile sau emisiunile cu caracter politic sunt emisiuni care informeaza publicul.
Eu zic sa vedem ce e pamfletul:
pamfletul este "creaţie publicistică (în proză sau în versuri) de proporţii reduse, cu caracter satiric, în care sunt biciuite aspectele negative din viaţa societăţii." (am luat definitia de pe http://dexonline.ro/ )
Asta e dragi tovarasi si preteni ca "sunt
biciuite aspectele negative din viaţa societăţii".Si cine formeaza aceasta societate in fata camerelor de filmat??Pai foarte simplu: politicieni, "vedete", "dive" , prezentatori de stiti, absolut tot ce apare la televizor si sa nu uitam de fete de presedinti de stat, asta asa ca fapt divers.

Dupa mine prevederea asta din noul cod civil este o porcarie comandata de cineva de sus, si daca nu exagerez poate chiar de Base pentru ca se aproprie alegerile europene si fata lui cea mica Elena "SUCCESURI" Basescu candideaza si ea.Acum poate va ganditi ce legatura are asta. Are, are pentru ca daca e luata mereu peste picior de anumite emisiuni, ea nu mai este privita atat de bine de alegatori pentru ca ei pot zice dupa ce au vazut cum este imitata de cei de la "Mondenii": "hai ba ce dracu' eu n-o mai votez pe Baseasca ca e proasta si inculta, n-ai vazut ce bine o imita aia".
E posibil ca eu sa gandesc prea mult si sa ma duc cu gandul mult prea sus dar tare mi-e ca am dreptate.Sau e posibil ca voi sa nu ganditi deloc si sa va lasati manipulati cum o faceti de fiecare data pentru ca sunteti prea slabi pentru a intelege, pentru a va razvratii cumva impotriva sistemului si pentru al schimba.In fine sper sa nu treaca articolul 80 litera i din noul cod civil de Parlament pentru ca ar fi pacat sau daca trece sa fie modificat substantial in asa fel incat sa se poata imita o persoana publica.

Era sa uit mi-a venit ideea acestui post dupa ce am citit pe blogul lui Bendeac, http://mihaibendeac.wordpress.com/ )

Cu stima si respect a voastra caricatrua umana

9 comentarii:

PACO spunea...

e nasoala faza asta cu interzicerea pamfleturilor am scris si eu la mine pe blog si pe site daca vrei intra si citeste si da-mi o parere

Anonim spunea...

prietenei, ai inteles gresit articolul. AMP atrage atentia, nu ei interzic nimic. Codul Civil interzice.

Malpraxis spunea...

paco, e bine ca scria lumea despre asta pt ca arata ca nu ramane indiferenta la asemenea prostii.

Malpraxis spunea...

Pentru anonim, da ai dreptate cei de la AMP nu interzic dar daca citesti atent inceputul postului vezi ce am zis adica: "Cred ca ati vazut si voi ca cei de la AMP (Agentia de Monitorizare a Presei) vor sa faca emisiunile gen pamflet sa nu mai fie asa de pamfletare" , SUBLINIEZ "vor sa faca emisiunile gen pamflet SA NU mai fie asa pamfletare". Oricum pt mine e ca si cum ar interzice pamfleturile.

Malpraxis spunea...

daca citesti mai bine cred ca vorbeai cu paco :) scuze sunt obosit...

Anonim spunea...

Nu-ti fa probleme ca-i Bendeac sursa de inspiratie, in ziua de astazi e greu sa mai scoti o idee originala fara sa "plagiezi" pe altul. Cu 2 ani in urma eram in direct cu un realizator radio si am spus "Somnul natiunii naste prostii" transformand celebra "Somnul ratiunii naste monstri" a lui Francisco Goya in ceva ce gandeam eu ca e de actualitate. Chiar ma gandeam ca am fost inspirat la acea vreme, asta pana cand, intr-o zi, am cautat pe net si...am gasit cel putin 4 posturi avand drept laitmotiv "creatia mea".
Cat despre proiectul de Cod civil, n-o sa treaca in forma asta, nu are cum...incalca prea multe drepturi si libertati.

Malpraxis spunea...

Nu-mi fac, nu cred ca l-am copiat in legatura cu ce am scris pentru ca pe multe bloguri am vazut posturi despre problema asta cu pamfleturile, doar am avut intentia ca cei care citesc ce am scris sa stie ca mi-a venit ideea citind blogul lui.Legat de proiect asa m-am gandit si eu dar cum e si cu "Legea Dragomir" in fotbal si in ea se incalca multe drepturi si libertati dar tot a fost aprobata si pe baza ei chiar se incalca legea de catre cei care ar trebui sa o aplice...romania

flyboy spunea...

La naiba in puii mei...hai zi zau mai AMP-ule ca asa faci?Amp vine de la amputam comedia?intr-o lume trista plina de "criza economica" isi da Amp-utatii astia cu parerea despre pamfletarii tari ca saa folosesc 2 fraze la moda ;))!ma scarbiti bah .....stim cu toti:Traim in Romania si asta va dreptu sa ne calcati in picoare

Malpraxis spunea...

gresit traim in Romania si ii lasam sa ne calce in picioare

Trimiteți un comentariu