joi, 17 decembrie 2009

O luna ca oricare alta

Luna decembrie ar trebui sa fie una din cele mai frumoase luni din an sau daca nu cea mai frumoasa luna din an. Dar parca cu trecerea anilor decembrie e o luna oarecare, o luna in care ai probleme cu banii, o luna in care romanii ajung la apogeul luarii razna, o luna plina de discutii fara rost despre revolutie si o luna friguroasa si fara zapada. Stateam si ma intrebam acum 2 zile, cand a inceput sa ninga, unde sunt vremurile de alta data? Unde sunt ninsorile de alta data? Unde sunt obiceiurile de alta data? Unde sunt oamenii de alta data? Pentru mine decembrie numai inseamna nimic. Craciunul il petrec jumatate acasa, la Rosiori, jumatate la Bucuresti ca pe 26 o sa muncesc...din pacate! Dar n-am ce sa fac stau prost cu banii si trebuie sa ma chinui si sa muncesc. Revelionul, ca-n fiecare an, nu stiu unde-l fac. Probabil ca inainte cu 2-3 zile o sa-mi gasesc si eu ceva oricum numai dau 2 bani pe astea 2 sarbatori pentru ca spiritul lor, in special al Craciunului ca revelionul nu are spirit de fapt, a disparut treptat. Cel putin pentru mine a disparut in timp. Poate din cauza ca am crescut si e din ce in ce mai greu sau nu stiu exact de ce...Acum cateva luni scriam un post in care ziceam ca astept cu "nerabdare" Craciunul si anul nou sa ma "minunez" inca odata de mentalitatea romanilor. Numai ma apuc sa scriu iar despre asta ca puteti sa citit, daca vreti, in postul ala ce si cum ziceam. Ce mai "imi place" mie de sarbatorile astea de iarna sunt emisiunile care dezbat revolutia din 1989. Vezi aceiasi oameni (infecti) si auzi aceleasi discutii in fiecare an, nu se spune absolut nimic nou. Nimic! Doar niste minciuni nesimtite. Sa va intreb ceva: de ce ar mai fi decembrie o luna frumoasa??

Cu stima si respect a voastra caricatura umana!

18 comentarii:

Anonim spunea...

bag pula in romanii infecti...e craciun nu razboiul supravietuirii!lupta pt mancare...mancati-ma de fund avizilor!vreti sa luati cat mai multa mancare si bautura...matzu gros :))) va doresc sa stati la cozi ceausiste iar

morena spunea...

Eu nu intelef ce tot aduc astia Revolutia asta in discutie si vorba ta, mereu cu aceiasi oamenisi aceleasi aberatii. Oricum, cred ca a fost cam degeaba.
In rest, eu ramanfana Craciunului, oricum ar fi e l. Iubesc sarbatoarea asta, ma face sa ma simt iar copil si zambesc mult in perioada Craciunului.
Acum, ca nu am banii necesari pentru anumite chestii...

Malpraxis spunea...

@anonim si eu imi bag dar mie frica pentru ca e posibil sa numai iasa :) daca stau sa ma gandesc bine, bine ii inteleg intr-un el pe romani ca vor sa bage in ei ca spartii, stii cum e macar acum sa traiasca si sa manance bine. Romania a devenit o jungla si trebuie sa luptam pentru supravietuire nu avem ce sa facem (cred). eu le urez sa traiasca bine...cu adevarat!

@morena si eu cred ca a fost degeaba. dar avem libertate. stau si ma intreb ce facem cu ea exact? putem sa-i injuram pe fata pe politicieni dar nu le pasa. nu esti singura care nu are bani sai fara grija. trecem noi peste toate. sper!

morena spunea...

Nu zic ca nu am bani, la modul ca sunt vreo amarata. Am ce manca, ce bea, am ce imbraca, dar nu am sa fac, de exemplu un Revelion in....Egipt, ca iubesc Egiptul. Cultura lor, defapt. Si nu era mult, 300 de euro, 7 zile. Doua persoane plus bani de cheltuiala, 1000 de euro. Nu-mi permit.
Adica, vreau si eu, odata pe an...sa simt ca am realizat ceva cu faptul ca ma duc zi de zi la serviciu. Simplu :D

Malpraxis spunea...

@morena te inteleg. nici eu nu ma plang ca sunt altii mai rau ca mine din pacate. asta e viata. eu pana o sa ma angajez cu norma intreaba mai e. sper sa am totusi un loc de munca decent platit :)

Violet spunea...

Mie imi place Craciunul pentru ca asa imi mai vad si eu rudele... de doua ori pe an, ce e drept :))
La fel ca si tine, n-am niciun plan de revelion... da' niciodata n-am avut. Oricum... different year, same shit. Poate chiar mai nasol ca anu' care a trecut.
In alta ordine de idei, afara iar ninge. O sa-mi rup gatul :D wish me luck :))

Malpraxis spunea...

@vio sa stii, ca e mai urat ca anul trecut. ziua ninge, noaptea ninge, dimineata ninge iara...numai suport. imi place zapada dar aici in bucuresti iarna e urata rau. good luck cu ruptul gatului glumesc! :))

Violet spunea...

;;) still alive :P

Malpraxis spunea...

@vio ma bucur :) eu la 18:00 trebuie sa plec la munca si ninge in draci...bine ca stau aproape

Violet spunea...

@Malpraxis: si eu stau aproape de facultate da' asta nu inseamna ca in alea 12 minute nu se pot intampla multe :D mai ales daca e si zapada in ecuatie.
eu ma duc acasa :D can't waitttt :D

Aliceea spunea...

@Malpraxis sa stii ca si eu voi fi trista anul acesta de Craiun...pt ca nu il am pe iubitul meu alaturi de mine.Dar daca l-as avea langa mine m-ar durea in cot de tot ce spun astia pe la tv si m as bucura la maxim de atmosfera sarbatorilor.Asa ca parerea mea este ca ar trebui sa te bucuri de familie si de prieteni si sa profiti de fiecare secunda in care sunteti impreuna.Eu de ex asa tristuta cum sunt ma pregatesc sa impodobesc bradutul:P.

c.m.c.n.d.r spunea...

bai, am votat la intrebarea aia cu iarna sau vara.... "e criza.cui ii pasa?" cea mai nimerita. pe cuvant.
urasc sarbatorile. same shit every year.
ce nick name mi-am pus...:))

Malpraxis spunea...

@aliceea fiecare cu ale lui. cum as putea sa ma bucur de familie cand pe 25 seara trebuie sa plec, iar spre Bucuresti ca pe 26 muncesc? de amici nici nu mai zic. sper sa fi facut si mama ceva decoratii acasa :P craciun fericit!

@c.m.c.n.d.r eu nu urasc sarbatorile doar ca acum nu prea mai simt nimic cand vin. sper ca atunci cand voi avea copil/copii sa simt, iar ceva. pana atunci supravietuiesc :D

Aliceea spunea...

@malpraxis intr-adevar este greu sa te bucuri de familie atunci cand nu o ai langa tine.cat despre prieteni...bucura-te de noi...prietenii tai de pe blog:P.Craciun Fericit si tie!!!O sa vb cu Mos Craciun sa iti aduca putina bucurie in dar:P.

Malpraxis spunea...

@Aliceea de prieteni o sa ma bucur miercuri si joi probabil la o bere, 2, 3... :)) merci pentru urare! sa vorbesti, sa vorbesti ca mie nu-mi raspunde de cativa ani dar zi pe langa bucurie sa-mi aduca si nite bani :D

app cine esti?te cunosc?

Aliceea spunea...

@Malpraxis,nu ma cunosti.Ti am descoperit blog-ul de curand si imi place sa "te citesc".Sa ai grija cu berea sa nu exagerezi...ca nu e buna:P...si mai ales sa nu o bei rece:P...nu am vrea sa te imbolnavesti:P...incearca un vin fiert:).

Malpraxis spunea...

@Aliceea am inteles. ma bucuc sa aud ca iti place sa ma citesti. am grija cu bere, n-am mai baut o bere de apropape 2 saptamani dar vine revlionul si recuperez eu :))

Anonim spunea...

ce plm vb niste sparti de revolutie? auzi si u cred ca a fost degeaba , morena te duce capu ala asa putin sau ai iq sub 1?

Trimiteți un comentariu