duminică, 28 martie 2010

Minciuni jurnalistice

Cred ca ati observat si voi, ca si mine, ca la noi se vinde doar prostia (fara margini), tatele, divele, divii si nu in ultimul rand minciuna. Despre ce din urma o sa vorbesc acum. Eu unul, daca ma credeti, sunt satul sa citesc numai articole comandate, mezerii si minciuni scrize de niste infecti, pardon am vrut sa zic jurnalisti. Nu mai exista in toata Romania un singur ziar bun, un singur ziar curat, nu mai exista! Toate sunt detinute de diverse persoane care au legatura cu partidul X, cu politicianul Y, cu omul de afaceri Z...care sigur e prieten cu cineva din politica sau pur si simplu se duce unul cu bani si comanda un articol si se fute tot ziarul si cel care scrie stirea cam la fel. Ce e si mai trist e faptul ca marea majoritate a celor care citesc minciunile astea, iarta-ti-ma inca odata am vrut sa zic articolele astea, cred ceea ce se scrie prin ziare si cred ca "jurnalistii" chiar fac anchete jurnalistice adevarata care vor sa scoata la suprafata adevarul adevarat...cand ei vor doar sa faca rating si/sau sa-si vanda ziarele.

Asta s-a intamplat si cu stirea cum ca suporterii stelisti au devastat garile din Rosiorii de Vede, Caracal sau Corabia, Corabia care nici macar nu se afla pe ruta spre Targu-Jiu. Cei care au fabricat minciuna asta au cam dat-o in bara. Stau si ma gandesc, si-mi dau seama ca stirea asta sigur nu s-ar fi vandul la fel de bine daca ar fi sunat ceva de genul "jandarmeria a facut, iar uz de forta importiva suporterilor" sau "jandarmii au incalcat iar legea" (gen legea liberei circulatii) pentru ca s-ar fi spus adevarul si adevarul nu vinde. De curiozitate si pentru ca eram sigur ca stirea e o minciuna am fost si am intrebat la toate magazinele din gara de nord din Rosiorii de Vede daca s-a intamplat ceva, si mi s-au dat urmatoarele raspunsuri: "NU s-a intamplat nimic!" , "Nu stiu, nu eram eu la magazin" (asta la 2 magazine) si "NU s-a intamplat cine stie ce, aia doar cantau si beau, nu s-a intamplat nimic iesit din comun". Cam asa arata gara de nord din Rosiorii de Vede "devastat" de suporterii Stelei. Pentru mai multe detalii, si cred eu pentru a va lamuri, puteti citii comunicatul celor de la AISS si un articol (relativ corect) de pe prostsport.ro, pardon prosport.ro .

Uitati ce a declarat nene comisar-sef Constatin Budici: "Sub influenţa băuturilor alcoolice, au bătut călătorii, nici nu aveau bilete. Oraganele CFR au făcut numeroase apeluri către Poliţie pentru că nu puteau face faţă. Cei care nu au avut legitimaţii de călătorie au fost coborâţi din tren, după ce i-au bruscat pe ceilalţi călători. O măsură de prevedere mai bună decât aceea să-i coborăm, cred că au luat-o cei de la Jandarmerie. Din cei 150 de suporteri, aproximativ 100 au fost coborâţi în staţia Banu Mărăcine". Nu zic ca n-au baut, ca sigur au baut , si eu as fi facut la fel dar nu cred ca au batut calatorii plus ca au am vazut sa apara pe undeva calatorii batuti. Oare suporterii astia turbuleti nu trebuiau si ei supraveghiati de cineva?? Intreb si eu... Sunt sigur ca organele CFR nu puteau face fata dar mai sigur sunt ca organele astea au luat 100% bani pentru calatorie, pentru ca mai mult de jumate din baietii respectivi nu aveau bilet. Stau si ma intreb: oare de ce organele astea de la CFR nu cheama politia atunci cand prinde pe cineva fara bilet, si cand zic cineva ma refer la un om normal nu la un huligan, betiv, drogat sau vabagont.
Oricum diseara o sa dorm linistit pentru ca sigur se va gasi cel putin un jurnalist care sa faca o adevarata ancheta si o sa aflat adevarul la fel cum politicienii fac tot posibilul sa scoata tara din criza...Uitati si un clip cu gara "devastata" din Rosiorii de Vede.
P.S: gara e destul de neingrijita sa nu va speriati, e ceva tipic romanesc :)

Romania stat politienesc!

Cu stima si respect a voastra caricatura umana!

14 comentarii:

Fatadepefaleză spunea...

Hey ...somebody's pissed :-"

Malpraxis spunea...

@fatadepefaleza da, destul de suparat. suparat pe tara asta de cacat, de fapt pe oamenii de cacat din tara asta

Fatadepefaleză spunea...

Pai, ce sa facem daca aia mai destepti si morali studiaza atomi prin SUA?

Rahatul asta ce tine de media e ceva ce poate fi trecut cu vederea.
In plus, sa te pui impotriva miilor/milioanelor de oameni prosti care fac umbra pamantului degeaba e ca si cum te-ai pune in fata unei haite de lupi nemancati de cateva saptamani.Nu ai cu cine lupta.Nu ai cum sa lupti.
Spuneai :"Cred ca ati observat si voi, ca si mine, ca la noi se vinde doar prostia (fara margini), tatele, divele, divii si nu in ultimul rand minciuna."-asa suntem noi.Nu stim sa ne vindem marfa.Peste tot sunt si oameni buni si oameni mai putini buni, oameni destepti/prosti, oameni talentati sau deseuri umane numai ca celelalte popoare au invatat sa isi arate adevarata valoare prin scoaterea la inaintare a unor persoane sau evenimente care chiar merita asta[fara "am o prietena care are o verisoara care are un frate care are o cunostinta la X.pui o vorba buna acolo si te scoti si tu cu o ciocolata"]

Aici nu merge chestia aia cu :"daca nu te poti impotrivi, alatura-te.", ci "divide si cucereste",nu? :))

p.s.:tu te-ai inscris deja pe planeta aia far away from here.
p.p.s.:subiectul e cam "out of my area of expertise" asa ca scuzele mele.sper sa nu comenteze nimeni prezenta mea pe aici.
I COME IN PEACE!

Anonim spunea...

Primul articol de pe prosport este scris de mine sub forma de comentariu pe fcsteaua.ro la rugamintea cunostintelor din AISS si din tren. Exact asa s-a intamplat. Nimeni nu a auzit nimic!
A.C.A.B
VPM!

RedS

Anonim spunea...

da man vreau link exchange. Oricum iti citeam blogul de ceva vreme:))=))

Anonim spunea...

bai caricatura umana,vezi ca eu am fost in trenul ala si aia chiar pareau veniti de pe planeta maimutelor...nu cred ca intre ei erau 10 treji...si m-am intalnit cu ei cand am coborat undeva la drumul ala care merge spre strand...si spre informarea voastra,chiar au batut pe cineva in gara...

Anonim spunea...

ba vezi prietene ca dintre toti aia care au fost doar 3 erau beti rau. Restu erau ok. Nu mai exagera acum. Si da, se pare ca a fost batut un italian care i-a aratat cuiva muie si ia zis "fafanculo"(sau cum s-o scrie). Si daca imi facea mie asa, si eu il bateam.

Malpraxis spunea...

@anonim Nu stiu ce s-a intamplat in tren, asa ca nu vreau sa vorbesc aiurea. E posibil sa fie cum zici tu, e posibil sa nu fie, e posibil sa fie cum zice Oldschoolriot, e posibil sa nu fie. Adevarul probabil e pe undeva pe la mijloc.

Anonim spunea...

asa e la noi...
daca am ajuns sa facem site de jumatate de miliard de euro...mai poti zice cv?:)

Anonim spunea...

nu, chiar nu ai ce zice. Cu 10.000 de euro maxim faci un site de ramai masca. Pana la juma' de miliard mai e.

Malpraxis spunea...

@oldschoolriot Hai ca nu e diferenta mare de la 10.000 de euro la jumatate de miliard :))

Anonim spunea...

@Anonim
Daca venea unu la tine in drumul ala spre strand(?),care nu avea legatura cu suporterii,era un om,si iti baga lupa intre masele,ca asa voia el,tu ce faceai?Stiu,incercai sa vorbesti cu frumosu'...
RedS

Anonim spunea...

eu unu ii crapam capu. Daca ma injura unu de mama sau morti, nu conteaza cine e. Ii crap capu cum pot.

Anonim spunea...

@malpraxis:daca diferenta nu e asa mare, sa mi-o dea mie. N-as mai face absolut nimic toata viata.

Trimiteți un comentariu