miercuri, 10 martie 2010

Nedumerire

Sunt nedumerit. Serios, chiar sunt nedumerit. Am tot folosit in ultima perioada, nu stiu de ce, cuvantul "oleaca". Gen "stai oleaca" sau "numai oleaca" si mi-am dat seama ca nu stiu cat tine oleaca...In caz ca stie cineva cat tine oleaca, sa-mi zica si mie si sa ma lumineze. Merci anticipat!

Cu stim si respect a voastra caricatura umana.

54 comentarii:

Fatadepefaleză spunea...

Putin mai putin decat...putin.
Stiu.E complicat si pentru mine :))

Malpraxis spunea...

@fatadepefaleza cred ca e cam complicat pentru toti. "putin mai putin decat...putin" e posibil :)) asta e ceva de genul cum mi-a zis mie un amic odata "frate, am vazut un negru mai negru ca negru" =)) =))

Anonim spunea...

daca o iei asa ..cand cineva zice "stai putin" acel putin cat insemna defapt? nu te mai lua de moldoveni degeaba!:))

Malpraxis spunea...

@anonim postul asta nu are nicio legatura cu moldovenii! nici prin cap nu mi-a trecut asa ceva. de unde asa idee?

Anonim spunea...

am si eu o intrebare:'Stai oţâră..',cat ţine?
asa vb lumea pe la mamaie :) (mama e olteanca)

Anonim spunea...

Haha ce mai nebunie!! dar cand zice o tipa"esti bun rau" cum mai vine?:)))

Malpraxis spunea...

@habarnist cred ca sunt sinonime :)) "otara" cred ca tine cat tine si "oleaca"...cred

@anonim nebunie, nebunie dar nu orice fel de nebunie ci nebunia lu' salam (victoria, de vara, uscat, sasesc, banatean, vienez). buna rau intrebarea ta=))

Anonim spunea...

da..sunt sinonime :) in sf post nou..ca in fiecare zi intru si imi iau teapa :)

Aliceea spunea...

Hai ca te lamuresc eu...oleaca este mai mult decat olecutza:P.Lamurit?:)

Alexandra spunea...

oleacă este o ţâră mai mult decat olecuţă :D ta-daaaaaam

Malpraxis spunea...

@aliceea la asta ma gandeam si eu :))

@alexandra daca oleaca este otară mai mult decat olecuţa atunci otară cat tine?? dam bam bam

Anonim spunea...

Mi se pare incredibil! Voi,oamenii de pe blogul asta,pt ce aveti cap? "O leaca,O tara" sunt regionalisme pt O clipa(observati,se crie o clipa nu oclipa)!Este o discutie absurda,nu este nici macar amuzanta,pt ca ai scris gresit inca de la inceput!

Anonim spunea...

Si acum am observat,ca tu tii cu 2 echipe de fotbal in acelasi timp? Forta rova,Frota Steaua... Deci daca tot te dai iubitor de patrie,ma pot astepta sa fii la fel de englez pe cat de roman( Romania-tara de bastina,Anglia-tara aia bogata si frumoasa...Asta este o aluzie la cele 2 echipe cu care tii)
Motto-ul este "Open your mind" ,deci ar trebui sa-l urmezi tu primul!

Malpraxis spunea...

@anonim "oleaca" se scrie legat sigur!! am si intrebat un profesor si asa mi-a zis. nu trebuie sa fie amuzanta sau sa-ti placa tie. nu intelege, daca nu iti place ce gasesti aici de ce mai intri?

Eu iubesc Steaua, am iubit-o si o s-o iubesc pana o sa mor. Dar SUSTIN si echipa de la mine din oras pentru ca sunt mandru de orasul meu. Ai ales o aluzie foarte proasta pentru ca nu ma cunosti deloc asa ca te sfatuiesc sa nu mai vorbesti in necunostinta de cauza. Sincer eu urmez motto-ul ala dar cred ca ar trebui sa-l urmezi si tu si altii ca vad ca nu prea se intampla asta si pentru oameni ca voi e pus acolo.

Fatadepefaleză spunea...

"Voi,oamenii de pe blogul asta,pt ce aveti cap? "O leaca,O tara" sunt regionalisme pt O clipa(observati,se crie o clipa nu oclipa)!"
Helloooo...care e problema ta?!
Absurd/a esti tu!Si daca radeam de originea si/sau semnificatia acelui regionalism nu inseamna ca radeam de o anumita categorie de oameni!
Eu sunt moldoveanca, deci ar fi trebuit sa sar de cur in sus 20 de metri...pentru ca?!!!
Si daca "oleaca" se scrie dezlegat, explica-ne tu ce inseamna "leaca" :)

Anonim spunea...

Ba,fucking human being! leaca-farama,piscatura,bob,strop,masura foarte mica! Cred ca daca dadeati un search pe goagal aflati imediat!Aveti dreptate,prin campania Academiei Romane de a alfabetiza populatia analfabeta a Romaniei,au introdus anul trecut varianta "oleaca" scris legat,sub forma de adverb,desi pana acum,in scrierile din Moldova,locul de provenienta a cuvantului,se scria dezlegat!

Cat despre simpatizat echipe,o intrebare simpla: Ce faci daca joaca amandoua? Cat despre "forta rova",asta imi suna a altceva...Dar poate ca tu esti adeptul fotbalului modern,in care aplauzi si stai ca la teatru...Eu inteleg sustinerea unei echipe prin dedicare totala,nu aplaudat si mancat seminte le meciul important,fiecare cu treaba lui...

Malpraxis spunea...

@anonim "Amice" am dat si eu search pe google si m-am luminat pana la urma. Oricum, merci de lectia de romana. E bine ca am cazut de acord ca se scrie legat.

Acum sa vorbim de fotbal. Un raspuns simplu la intrebarea ta: daca joaca una impotriva celeilalte tin evident si logic cu Steaua, pentru ca e echipa pe care o iubesc de mic, si ti-am zis o s-o iubesc pana o sa mor. Dar as avea si o tinere mica de inima daca ar lua Rova bataie...Stai fara grija ca NU SUNT suporter de performanta sau suporter "modern", cum vrei sa-i zici, si nici nu sunt mancator profesionist de seminte ca toti infectii. Si eu, ca si tine, inteleg cam acelasi lucru prin sustinerea unei echipe, doar ca eu gandesc mai ultra'...

Fatadepefaleză spunea...

Omg :))

Fatadepefaleză spunea...

Completare:
"Ba, fucking human being" [ca sa te citez :)],mersi pentru lamurire.Chiar nu era nevoie.Preferam sa traiesc in ignoranta mea.Nu sunt profesoara de limba romana, asadar ma doare in partile dorsale daca ceea ce scriu sau stiu nu e corect in proportie de 100%, ca nu predau nimanui cunostintele mele.
Cat despre "procesul de alfabetizare al populatiei analfabete", recunosc, ai dreptate.Dar nu e vina noastra [a elevilor, respectiv studentilor] ca suntem obligati de babaciunile de la catedra sa uitam ce am invatat in clasele primare["nici o" scris acum "nicio"] pentru ca se scade din nu stiu ce punctaj la nu stiu ce examen.
"Goagal"...nu m-ar mira ca peste cativa ani sa gasim termenul in Dex :)
Du-te si schimba lumea.Fa-o un loc mai bun si te roooooooooog....sa faci oamenii mai destepti!
p.s.: imi era asa o lene sa dau search pe Google, asa ca inca o data :Iti multumesc!
p.p.s.:What the fuck?!

Malpraxis spunea...

@fatadepefaleza ce face lenea din om :))

Fatadepefaleză spunea...

Sa stii ca da!
Daca eram mai doxati nu se lua Anonim de noi...in special de mine :)))

Alexandra spunea...

Anonimu' are simtul umorului cam ca temperaturile din Siberia .... cu minus!

Anonim spunea...

"oleaca" este o cuantificare a timpului...tine cat vrei tu sa tina :D...EDI...PACE !

Aliceea spunea...

http://lumeacafelei.eva.ro/plantatia-lui-usako/...vote me please:P...scuze:P

Malpraxis spunea...

@edi merci de informatie. ne vedem la facultate sa discutam mai multe :))

@aliceea te scuz! te scuz! doar esti cititoare fidela :)

Aliceea spunea...

Multumesc..m-ai votat?:)

Aliceea spunea...

Multumesc...m-ai votat?:P

Anonim spunea...

@Anonim...in primul rand te ascunzi ca muia..e atat de greu sa-ti dai numele?,in al doilea rand 'oleaca' e scris corect..
Sterge-te la nas cand vorbesc cu tine!!

Anonim spunea...

@habarnist
Tu cu cine te certi? Vrei sa iti las un nr de tel sa vorbim,sau ce?
@Human being,sunt sub scaun de ras,tu vezi mai ultra LOL! Plm,"sustine echipa locala" se refera la altceva,cititor de Romanian Ultras! Tu poti fi un ultras,si chiar esti,unul de tastatura,care nu vede peluza decat o data pe an,la derby,ca in rest nu-i permite timpul/banii!
@fatadepeorizontala,ti-a fost lene sa dai search pe google,dar a fost mai simplu sa scrii un comment la un articol pe un blog?(care culmea,are ca motto "Open your mind")
@Alexandra,pff,nu cred ca ai vrea sa ne luam la misto...

Cel mai cunoscut anonim de pe blogu' asta!

Malpraxis spunea...

@anonim eu n-am chef de cearta, mai putin pe un blog, pentru ca e penibil dar ma enerveaza faptul ca te crezi atotstiutor si ca pretinzi ca ma cunosti. Eu n-am zis ca sunt ultras, am zis altceva dar tu poti intelege ce vrei, nu ma intereseaza deloc!! Bine dracu ca e buna tastatura asta ca altfel nu stiam ce ma fac...Si nu "Romanian Ultras" ma facut sa sustin echipa locala, o faceam dinainte dar tu esti Dumnezeu pe pamant probabil si le stii pe toate. Cat ma amuza persoanele ca tine care se ataca :))

♥ ╰☆╮Maria Rya ╰☆╮ ♥ spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Malpraxis spunea...

@satanic angel Nu credeam ca postul asta o sa ajunga sa aiba cele mai multe comentarii dintre toate posturile si nici ca o sa produca atatea certuri. Sa stii ca ai dreptate, pe mine chiar nu ma intereseaza ce zice pentru ca eu stiu ca nu are dreptate dar in fine...

♥ ╰☆╮Maria Rya ╰☆╮ ♥ spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Malpraxis spunea...

@satanic angel Te rog, fara amenintari pe blog pentru ca nu e cazul, zic eu. Nu mai fi asa nervoasa, nu se merita. Viata e frumoasa...sau ceva de genul asta :))

♥ ╰☆╮Maria Rya ╰☆╮ ♥ spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

@Malpraxis
''Nu credeam ca postul asta o sa ajunga sa aiba cele mai multe comentarii dintre toate posturile;;
La mine e acelasi lucru ..nu credeam ca profesorul gay o sa produca atata isterie :d

Malpraxis spunea...

@habarnist am vazut :) iti dai seama cate comentarii o sa am/avem daca scriu/scriem un post de un rand =))

Anonim spunea...

:)) oricum lumea nu prea citeste continutul...poza conteaza pt ei :))

Anonim spunea...

@Satanic
Pfff...La ce fata ai in poza,iti JUR ca nu as vrea sa ma intalnec cu tine,mai ales noaptea!
@Malpraxis
Eu nu am zis decat ca e un post aiurea!Intrebarea generala a postului putea fi rezolvata imediat printr-un search pe google,sau o cautare in DEX!Cat despre faza cu ultrasul,ai zis ca tu vezi lucrurile ultra...Codul ultras spune sa iti iubesti ECHIPA mai mult decat orice,nu echipele...Sincer,nu cred ca ai facut vreo munca voluntara la stadionul echipei tale locale,ca sa-ti poti afirma sustinerea!

Observ ceva clasic romanesc pe blogul asta,cand cineva te trage de maneca si iti spune ca esti prost,ii dai un pumn in freza,si abia ajuns acasa,singur,iti pui intrebarea:"dar daca are dreptate...?!"(E doar un proverb,sa nu va simtiti lezati!)

Cel mai cunoscut anonim de pe aici...

PS: Pt cei care vor sa ne intalnim,va astept pe la Drumetului prin zona in zi de meci al Stelei acasa...Dar nu prea tarziu,ca la 13 ani ai mei...

Malpraxis spunea...

@anonim Stiu ca se putea rezolva cu un search pe google dar eu am preferat sa fac un post aiurea, nu inteleg care e problema. Eu, sincer iti spun imi iubesc echipa (Steaua) mai mult decat orice, chiar o iubesc si cine ma cunoaste stie asta foarte bine, dar in acelasi timp tin intr-o oarecare masura si cu echipa din oras, plus ca nu trebuie sa demonstrez nimic nimanui. Nu ma simt lezat de proverbul tau pentru ca eu cel putin "nu ti-am niciun pumn in freza", ce fac si ce zic ceilalti nu e problema mea. Pana acum mi-a placut cum ti-ai argumentat comentariile, chiar mi-a placut, si mi-a facut placere "sa ma cert cu tine" dar faza cu Drumetul a stricat tot sincer :) la fel si la ceilalti care au amenintat... Te mai astept pe blog in caz ca mai gasesti ceva ce nu iti place pe aici :D

Elena spunea...

Nu vă mai certaţi degeaba. Anonim are dreptate în ce priveşte etimologia şi ortografierea cuvântului pe care-l disputaţi. În general (atenţie, în general!) trebuie să ai o atitudine de recunoştinţă (măcar în sinea ta) faţă de persoana care îţi dezvăluie un lucru pe care nu-l ştiai sau în privinţa căruia nu erai sigur. Nu e nicio ruşine să spui despre cineva că e deştept, frumos sau cult, de exemplu. Atitudinea de frondă nu are niciun sens şi niciun temei şi este arma de apărare a "neştiutorilor". E uşor de recunoscut după vulgaritate.

♥ ╰☆╮Maria Rya ╰☆╮ ♥ spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
♥ ╰☆╮Maria Rya ╰☆╮ ♥ spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Elena spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Elena spunea...

Satanic Angel (mai mult satanic decât angel), deşi comentariul tău a fost eliminat, o să-mi permit să-ţi adresez câteva vorbe, asta numai pentru că şi tu ţi-ai permis. Crede-mă pe cuvânt că sunt perfect conştientă de reacţiile pe care le provoacă o critică, fie ea şi indirectă. Cunosc, de asemenea, şi semnificaţia proverbului "dacă te bagi în troacă, să nu te miri că te mănâncă porcii". Prin urmare, reacţia ta a fost previzibilă. "Qualis autem homo ipse esset, talem esse eius orationem", spunea Cicero odată, demult. Adică omul se cunoaşte după cum vorbeşte. Ce păcat că nu era deloc necesar ca tu să vorbeşti aşa... Nu ştiu ce te-a stârnit aşa de tare. Sunt convinsă că îţi doreşti, ca fiecare dintre noi, să fii o persoană respectată. Trebuie să ştii că respectul nu ţi-l impui printr-o astfel de atitudine şi exprimare. Dacă totuşi insişti, va trebui să nu ai prea multe aşteptări şi speranţe de reuşită. Desigur, nu intenţionez să te moralizez, sunt convinsă că ai tu propria conduită morală, chiar dacă nu prea vrei să ne-o arăţi. În altă ordine de idei, din câte ştiu, un blog este deschis tuturor părerilor şi discuţiilor. Discuţiilor, nu bălăcărelilor. Asta a fost şi dorinţa lui Malpraxis, nu? Te las cu bine acum, ştiu din lungă şi proprie experienţă că astfel de polemici sunt complet neconstructive şi sunt mari consumatoare de timp şi energie. Să ai o viaţă frumoasă, îţi urez sincer! De tine depinde s-o faci frumoasă! Numai de tine.

Elena spunea...

Îmi pare rău că am postat acelaşi comentariu de două ori. Scuze! Unul dintre ele poate fi şters, cred.

Malpraxis spunea...

@elena In mare parte ai dreptate, mai ales in ceea ce priveste vulgaritatea. Exemplu cel mai elocvent cred ca este gigi becali :)) Ai dreptate, eu as vrea ca lumea sa discute, sa dezbata, sa comenteze civilizat ceea ce scriu pe blog si ce comenteaza lumea pe aici.

P.s: nu face nimic pentru ca ai postat de 2 ori :) ms de comenatrii :)

Anonim spunea...

@Elena
Pfff...Cu adevarat "open mind"!Respectul meu pt postul tau,pt calmitatea si luminarea mintala(daca pot sa-i spun asa). Consider ca un "duel",fie el si mai taios,se poarta intre minti,prin argumente.Vulgaritatea este un indice al frustraii si neputintei.

@Malpraxis
Ce a stricat faza,ca nu am propus nimic ciudat!
Am zis doar unde pot fi gasit daca se doreste asta...Acolo se intalnesc toti stelistii(ar fi trebuit sa stii) in zi de meci. Partea dura se afla dupa banca,la supermarket(na! c-o stiu si p'asta).

Cel mai cunoscut anonim,Marius

Elena spunea...

Marius (uite că ţi-ai deconspirat şi numele în cele din urmă; o fi datorită mie?), întotdeauna cuvântul este (sau trebuie să fie) arma cea mai puternică. Ca duelul să se poarte între minţi, e nevoie de... minţi! Mintea trebuie să existe neapărat de ambele părţi. Altfel, ajungi în situaţii ca cele de mai sus. Aşa cum ecologiştii sunt preocupaţi de sănătatea planetei, aşa şi noi ar trebui să fim preocupaţi să nu devenim o planetă a maimuţelor. Grobianismul şi agramatismul le întâlneşti la tot pasul. Ce poţi să faci? Să te lupţi cu ele folosind aceeaşi armă nu este nicidecum o soluţie! Se spune (şi e adevărat) că oamenii nu pot fi schimbaţi, însă pot fi educaţi. În fine, e o chestiune de optică, de atitudine şi nu face subiectul postării lui Malpraxis.

Malpraxis, acum că ne-am lămurit cu oleacă (care pleacă, logic, de la "o leacă", unde "leacă" înseamnă pic, puţin - iar cuvântul este de origine greacă, de fapt, mai exact neogreacă), nu vrei să ne dai o altă temă cu care să ne batem capul? Sau să ne batem capetele, că doar n-avem toţi un singur cap.

Malpraxis spunea...

@anonim(Marius) Doar a sunat ciudat sau cel putin mie asa mi s-a parut. Stiam si faza cu Drumetul dar merci de pont :)

@Elena Da, ne-am lamurit dar tot cred ca unele persoane nu au inteles postul asta. In fine...

♥ ╰☆╮Maria Rya ╰☆╮ ♥ spunea...

Eu nu am vrut sa fiu vulgara cu absolut nimeni.Am inteles post-ul lu Malpraxis si nici makr nu m-amlegat de el. M-am legat de faptul k Anonim ( Marius intr-un final ), s-a legat de prietena mea si mie asta nu imi convine. Daca era vorba sa ne batem capul cu postarea dc el se ia de Fata de pe Faleza si implicit de mine?! Nici nu ma cunoaste k sa isi poata da cu parerea dar na.. cum ai zis si tu Elena, parerile sunt impartite. Si ma rog. Fiecare cu parerea lui. Imi cer scuze pentru jigniri la adresa voastra! :)

O viatza placuta si spor la postari! :*:*

Elena spunea...

Scuzele sunt acceptate, Satanic Angel. Tonul tău de azi e mult mai plăcut decât cel de zilele trecute. Ştii... răul există în fiecare dintre noi, e important să ştim să ni-l potolim. Cu toţii avem porniri furioase dar faptul că putem judeca ne deosebeşte de animale. Dacă ne înjurăm şi ne tot înjurăm unde ajungem? Ce vrem să demonstrăm? Că unul îi este superior celuilalt? Superior în ce? În urât, în vulgar? Nu e absolut nimic lăudabil în asta. Am remarcat un lucru la Malpraxis, nu ştiu dacă şi tu. Pe toată durata acestei dispute, el a menţinut un ton civilizat, chiar şi atunci când i-au fost adresate cuvinte mai puţin prietenoase şi nu s-a lăsat antrenat de ceilalţi. În ce priveşte pretextul folosit pentru reacţia ta, Marius nu a fost mai vulgar cu prietena ta decât a fost ea cu el. Prin urmare, nu e decât un pretext. Recunoaşte şi tu că te-ai fi luat oricum de el. Gata, te-am "certat" destul pe ziua de azi. Malpraxis ar trebui să fie mândru pentru că are post-ul cu cele mai multe comentarii (chiar dacă n-au nicio legătură cu tema lui). Dacă nu mai "vorbim", vă urez de pe-acum Paşte fericit!

Fatadepefaleză spunea...

Da, Elena, asa e :)
Cum spui tu.Cum spune celebrul Anonim.Whatever.
Paste fericit va urez si voua!

Malpraxis spunea...

@Elena De obicei sunt destul de coleric dar nu-mi place sa ma cert si sa injur/dracui pe cineva pe care nu cunosc si despre care nu stiu nimic. Asa cum nu imi place sa judec omul fara sa-l cunosc dar nici nu-mi place sa fiu judecat sau sa incerce cineva care nu ma cunoaste sa zica lucruri de parca m-ar cunoaste de mult, asa cum a facut Marius. Sunt mandrul intr-o oarecare masura dar in acelasi timp as fi preferat comentarii mai putine dar pe subiect. Paste fericit si tie!

Trimiteți un comentariu