luni, 12 iulie 2010

Campionatul Mondial 2010

Update: mai jos aveti si unul dintre cele mai tari moment de la CM si de la finala.

S-a terminat si mondialul asta... Pana acum am vazut vreo 4 campionate mondiale dar sincer asta mi s-a parut cel mai urat. Poate ca e normal dupa ce fostul mondial s-a desfasurat in Germania, si stim cu totii ca nemtii fac lucruri de calitate. La mondialul asta in primul rand nu mi-au placut vuvuzelele alea infecte (muie lor!) . Infectiile alea scot un sunet de-a dreptul mizerabil , nu stiu cum Dumnezeu, unor persoane pot sa le placa goarnele alea care scot un sunet insuportabil. Din cauza lor nu se mai auzeau suporterii cu strigatele si cantele lor, strigate si cantele ce ar fi trebuit sa rasune in tot stadionul. La multe meciuri m-am uitat cu sonorul dat incept sau chiar pe mute pentru ca imi faceau in cap chestiile alea.

Alt lucru care nu mi-a placut au fost spectatorii. Ma uitam la public si vedeam niste suflatori, pardon spectatori, care nu faceau altceva decat sa sufle in goarnele alea pe toata durata unui meci...Africanii astia sunt cam ciudati dar ma rog fiecare (popor) cu marca lui sau cu pasiunile lui, insa cel mai rau lucru legat de asta e faptul ca ceilalti spectatori, suporteri suflau si ei in vuvuzelele alea. Vuvuzele alea erau ca un drog, cel mai infect drog posibil...Urmatorul mondial din fericire se desfasoara in Brazia, si se stie ca oamenii de acolo mananca fotbal pe paine si chiar stiu sa faca atmosfera, nu ca africanii.

Insa lucrul care nu mi-a placut deloc a fost faptul ca Spania a ajuns in finala si a si castigat-o. Eu eram fan Olanda, in lipsa (de ceva vreme) a "bunei" noastre nationale, si as fi preferat o finala Olanda-Germania, unde sa fi castigat Olanda dar n-am fost sa fie asa. Mie nu mi s-a parut ca Spania ar fi meritat sa castige dar nici Olanda nu a jucat mai presus, in unele momente jucat chiar prost. Meciul de aseara a fost destul de sarac in fotbal, fata de finala mica unde s-au marcat multe goluri si cel mai important unde s-a jucat fotbal. Finala a cam fost stricata si de arbitraj, care a fost printe cele mai proaste arbitraje de la mondialul asta.
Un lucru de remarcat e faptul ca marile vedete Messi, Cr. Ronaldo, Rooney, Kaka, Lampard, Fabregas sau Gerard nu prea s-au vazut. In schimb s-au remarcat alti jucatori gen Muller, Schweinsteiger, Suarez sau Podolski s.a, iar altii ca Forlan, care a si iesit cel mai bun jucator de la mondiale, Xavi, Iniesta, Sneijder sau Robben au confirmat.
De la CM viitor nu imi doresc decat sa fie si Romania acolo si sa nu se faca de ras, dar cred ca o simpla calificare la mondiale deja e o mare satisfactie pentru noi, avand in vedere antecedentele pe care le avem la ultimele calificari.



Cu stima si respect a voastra caricatura umana!

7 comentarii:

Fatadepefaleză spunea...

Deeeeeeeeeci..nenea ala...Iniesta a jucat pentru Spania, care a castigat CM.
Cool.
Info-ul e de la BFF, care s-a uitat la meci pentru ca jucatorii spanioli sunt" frumosi a dracu'" :))

p.s.:Chiar ca vuvuzelele alea sunt infecte :))

megan spunea...

Eu sunt un pic mai fericit ca tine,de la inceputul competitiei am tinut cu Spania care mi se pare mie ca are un lot cu adevarat valoros pe toate posturile un portar valoros,o aparare care ii confera siguranta mijlocul care este defapt motorasul echipei si in atac singura problema ar fi concurenta prea mare...
Spania merita pe deplin sa castige a jucat cel mai frumos fotbal din acest campionat mondial,iar despre Olanda care a fost favorita ta nu pot sa zic ca ma dezamagit in finala,a practicat un fotbal de "maidan"trece mingea nu si omu...

Malpraxis spunea...

@Fatadepefaleza Fetele astea...Banuiam ca s-a uitat din cauza aia. Prea putine fete care sa se uite la fotbal pentru ca le place sportul asta.

@Megan Intradevar Spania a avut cel mai omogen si cel mai bun lot. Xavi si Iniesta la mijloc au facut cam tot jocul. Nu stiu daca au meritat pe deplin sa castige dar au meritat intr-o oarecare masura. La viitorul CM o sa tin cu Olanda sau Germania

Edi spunea...

lasa mai huligane la urmatorul CM, se va califica ROMANIA :)

Malpraxis spunea...

@Edi Sper!

Edi spunea...

hai mai Huligane mai publica si tu ceva !!!!

Geaxi Marius spunea...

bravo ma

Trimiteți un comentariu