luni, 4 iulie 2011

BAC 2011

Cred ca toata lumea este surprinsa, fascinata, scarbita, uimita s.a.m.d. de rezultate de la BAC-ul de anul asta. Sincer nu inteleg de ce? Mie mi se pare una din cele mai bune stiri/vesti ale anului 2011...Pana acum a "functionat" sistemul (pe care toti cei care au picat BAC-ul acum il blameaza!) si s-a putut copia si frauda BAC-ul, dar acum sistemul le-a pus o capcana sau mai bine zis un obstacol in cale si l-au luat din plin in fata. Ceea ce nu e de mirare pentru ca elevii care au sustinul Bacalaureatul 2011 au mers pe premisa ca se poate copia, ca si in anii precedenti, si nu si-au luat niciun mijloc de precautie (sa invete cat de cat).

Pe mine sincer nimic din ce se intampla in tara asta, bine sau rau, nu ma mai mira sau impresioneaza pentru ca, vorba americanilor totul e fuck'd up! Eu sincer sa spun atunci cand am sustinul BAC-ul, adica in 2008, am copiat si nu o spun cu mandrie! Atunci mergea treaba asta cu copiatul si am profitat de faptul ca sistemul e praf pulbere fina. Dar (exista un dar la mijloc) eu, ca si altii probabil, pe langa faptul ca am copiat am zis sa si invat ca o sa-mi fie folositor. De reusit sa copiez am reusit ceva, dar am mai si invata si daca nu puteam sa copiez tot luam BAC-ul...nu cu o nota asa de buna dar il luam.

Pe mine ma enerveaza faptul ca cei care au picat BAC-ul si altii incearca sa gaseasca vinovati pentru dezastrul de anul asta si dau vina ba pe Funeriu (muie) ca e un PDL-ist infect (chiar e infect), ba pe profesori ca nu sunt pregatiti si nu isi dau interesul, ba pe sistem, ba pe Obama ca e negru, ba pe Chuck Norris ca e unul dintre cei mai prosti actori din istorie sau pe mai stiu eu cine cand de fapt principalii vinovati sunt ei, ei care au picat BAC-ul si nu am invatat macat acolo sa poata sa ia si ei un sase sau 6.01 cum au luat unii (norocosi). Dupa ei, principalii vinovati, venim noi restul (profesori, economisti, ingineri, meteorologi, gunoieri, medici, viitori absolventi de facultati, someri etc) care asistam muti la tot ce se intampla in jurul nostru si avem ca motto: "las-o ba ca merge asa".
Dar nu, nu merge deloc asa si de acum inainte o sa vedem ca o sa fie si mai rau. Doar un MIRACOL ne mai poate salva cumva si SPER ca miracolul ala sa vina cat mai repede ca e vai si amar de noi si de tara asta.

Tinand cont de faptul ca romanii sunt niste oameni cu simtul umorul destul de dezvoltat nu au ratat nici ocazia asta si au facut nitel haz de necaz: Hitler este putin nervos pe BAC-ul 2011 si are mici impresii despre asta (impresii pasnice logic), filmul Filantropica are si el o secventa amuzanta legata de joaca de-a scoala la romani si nu in ultimul rand celebrele bancuri romanesti:

-
Ce a picat la BAC?
-Tot liceul!

Un elev de la BAC 2011 intra intr-un alimentara si cere sa i se dea niste cartofi. Vanzatorul il intreaba:
-De cat?
-Decat cartofi raspunde elevul.

Cu stima si respect a voastra caricatura umana!

12 comentarii:

Anonim spunea...

parerea mea pe scurt...Funeriu=un idiot care vrea sa schimbe invatamantul dupa modelul altor tari, vine nenea "ministru" si scoate notele la amaratele alea de probe orale, care mai ridicau media copilului si il ajutau sa capete un 6!sincer, ce nevoie poate avea un copil de calificative si niste certificate care in 2 ani isi pierd valoarea...elevii= invata tot mai putin de la an la an si nu stiu daca as putea sa dau vina pe profesori sau pe parinti, cred ca vina le apartine in proportie de 80% elevilor care in loc de carte aleg distractia, cand ar putea sa le combine si sa le faca pe amandoua!

Anonim spunea...

inca ceva, calculeaza'ti din nou media bacului fara notele de la probele orale si vezi cat iti iese media!o zi buna

Edi spunea...

Ma pis pe sistem si pe javrele din el !!!!

Violet spunea...

Ai dreptate, nu se mai invata. Toti dam peste oameni care nici macar nu stiu unde sa puna cratima dar trecem cu vederea. Adevarul e ca asta urmeaza dupa noi: niste copii care cresc intr-un mediu plin de non-valori, cu parinti care's preocupati cu altele. Si toate astea se reflecta pana si in rezultatele de la BAC.
Sa puna mana sa invete daca au de gand sa fie ceva mai mult decat niste maturatori de strada cu diplome de la Spiru Haret.

Malpraxis spunea...

@Anonim Funeriu e clar idiot, dar faptul ca a initat introducerea camerelor in salile unde s-a sustinut BAC-ul este o decizie foarte buna. Se copia mult prea mult, cu nesimtire tipic romaneasca, iar acum s-a vazut adevarata fata a invatamantului romanesc (care dupa parerea mea e si mai rea). Oricum in multe judete nu au existat camere in sali, iar daca existau garantez ca rezultatul era unul si mai dezastruos. Oralele pe langa faptul ca mai ridicau mediile erau si folositoare pentru ca sunt romani care nu stiu sa se exprime corect si normal romaneste, stricand cuvinte sau fraze. Era bun si sportul pentru ca vezi si tu (cred) ca tot mai multi tineri au probleme cu fizicul. O sa-mi calculez si media de la BAC fara orale, dar nu vad ce e relevant la mijloc? Pe timpul meu se dadeau orale, acum nu se mai dau. Timpurile se schimba, trebuie sa sa ne schimbam si noi (ca societate)...dar se pare ca noi regresam.

@Edi Te sustin! Dar mai intai hai sa ne tragem 2 perechi de palme si sa vedem cine sunt adevaratii vinovati...

Malpraxis spunea...

@Violet Ai punctat bine: un mediu plin de non-valori (exemple nu mai dau ca le stim cu totii) si parinti din ce in ce mai indiferenti din diferite motive, mai mult sau mai putin plauzibile. Astia sunt oamenii, asta e tara!

Anonim spunea...

si cum se face ca sunt elvi care au invatat pt bac si au picat si elevi care nu au invatat si au copiat,chiar si cu camere? cine mai e de vina? sau cine e e de vina ca profesorii puncteaza un singur mod de rezolvare al exercitiilor chiar daca eu am facut in alt mod,dar corect?sau ca la corectat se acopera intre ei? unde e dreptatea? cine nu a trecut prin asa ceva,nu intelege,clar. eu am trecut. am picat desi am facut peste 5 sigur. dar nu-i nimic,au luat altii prin copiat,care nici nu sunt interesati de facultate :-j

Violet spunea...

@Anonim: N-ai facut contestatie? Ca sigur n-aveai nimic de pierdut.

Malpraxis spunea...

@Anonim Iti inteleg supararea. Si eu as fi fost suparat daca as fi picat bacul si as fi invatat (sincer cred ca daca inveti nu ai cum sa pici...nu ma refer la tine , vorbesc in general). Treaba cu corectatul este dificila, pentru ca sunt tot felul de profesori, care mai de care mai cretini. Bafta in viitor!

Anonim spunea...

Dar daca elevii de azi sunt chiar neputinciosi, ca sa nu zic mai prosti decat cei de ieri?
http://camarasdelumini.wordpress.com/2011/07/11/putinta-si-nevointa-beizadelelor-de-azi/

Malpraxis spunea...

@Anonim Pai noi ce vorbeam aici?? Lasa ca si profesorii sunt praf, ce poti sa mai zici cand 70% dintre profesori pica la titularizare????? Astia sa ii invete pe elevi??

Anonim spunea...

E ULIMĂTOR SA VORBI MINUNAT DESPRE DR DAWN. Sunt Vanessa Canga. Am avut o uniune frumoasă cu soțul meu și am împărtășit fericire, căldură și dragoste adevărată. Am locuit împreună timp de 10 ani și am avut doi copii. În urmă cu câteva luni, am început să avem probleme nesfârșite și certuri constante. Casa era plină de nefericire și copiii mei plângeau mereu văzându-ne luptăm tot timpul. În cele din urmă, a plecat și a tăiat toate mijloacele pentru ca noi să comunicăm cu el. Am făcut tot ce am putut să-l recuperez din cauza cât de mult l-am iubit, dar fără rezultat. DR DAWN mi-a venit în ajutor când l-am contactat și mi-a dezvăluit că în spatele problemelor pe care le aveam se afla o femeie și mi-a promis că mă va ajuta, ceea ce a făcut când i-am urmat procedurile de lucru. Soțul meu s-a întors acasă la noi și am inventat lucruri. Trăim din nou fericiți împreună. DRAWN te poate ajuta și pe tine. contactați-l prin WhatsApp: +2349046229159
E-mail: dawnacuna314@gmail.com
*Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul/soția ta.
*Dacă doriți să aveți o căsătorie/relație pașnică.
*Daca ai nevoie de vraja pentru a ramane insarcinata/a ramane insarcinata.
*Dacă doriți să tratați infertilitatea.
*Dacă doriți să vă răzbuni/reprimi proprietatea.
*Dacă vrei o vrajă de promovare.

Trimiteți un comentariu