sâmbătă, 13 august 2011

Romania elevilor de zece de la Bac

Cum naviga caricatura umana de mine linistita pe net s-a intamplat sa ajung si pe site-ul celor de la mediafax. Citesc eu doua, trei stiri care pana la urma erau niste porcarii, ca majoritate stirilor de pe la noi, si vad un titlu care-mi trezeste interesul: "Cum arata Romania elevilor de 10 de la bacalaureat" . Cum am terminat de citit titlul stirii mi-am zis: Hai ca asta e buna! Oare cum o arata Romania astora?

Stirea incepe prin a ne prezenta ca ministru Funeriu, cu tot cu pitelul albastru, a decis sa-i felicite si sa-i premieze pe cei 70 de elevi care au luat Bac-ul cu zece pe linie. Foarte frumos din partea lui, dar nu mai bine de banii cu care a organizat festivitatea asta cumpara niste carti si rechizite pentru copii care nu-si permit sa-si cumpere rechizite?? Zic si eu, ca si asa incepe un nou an scolar.

Bineinteles ca la acest eveniment au fost si cativa invitati, si anume: Ilie Năstase, Ivan Patzaichin, Elisabeta Lipă, Gabi Szabo, Doina Melinte, Andreea Răducanu, Mihail Şora - fost ministru al educatiei dupa1989, dar nu in ultimul rand Mircea Cărtărescu si Gabriel Liiceanu (doi PDL-isti cretini). Acum stau si ma intreb ce legatura au toti marii sportivi cu elevii care au luat Bac-ul cu zece?? Nu cred ca Nastase, Patzaichin sau Lipa erau niste modele la liceu. De fapt sunt sigur ca nu erau, pentru ca e imposibil sa faci asa mari performante, cum au facut ei, si sa si fi un elev model din punct de vedere al notelor. Daca vorbin de Liiceanu si de Cartarescu atunci prezenta lor este oarecum justificata.

Acum sa revenim la subiectul stirii, adica cum arata Romania unor elevi care au luat zece la Bacalaureat. Domnisoara Mihaela Pilug
de la Liceul Teologic Adventist Maranatha din Cluj (dupa ce ca e teologic mai e si adventist...) zice ca vrea sa ramana in Romania si ca vrea sa devina "un psihiatru renumit despre care să se spună că a schimbat ceva în România" , dar si ca vrea sa se numere printre viitorii oameni care vor scrie istoria in tara nimanui. Eu unul ii urez succesuri, dar daca vrea sa ramana aici atunci mie mi se pare proasta. Plus ca nu inteleg cum ar putea un psihiatru sa schimbe o tara. Poate numai daca ar interna jumatate din tara prin sanatorii...poate. Tot n-am inteles, pana la urma cum arata Romania domnisoarei?? Cred ca toata adventista si internata la nebuni, nu? :))
Domnul sau mai bine zis domnisorul (urat suna) George Todoran este mai destept si pleaca sa studieze afara. El cica vrea de la Romania mai multa toleranta si mai mult respect. Aici sunt de acord cu el cu mentiunea ca e cam greu sa fi tolerant si sa ai si respect intr-o tara in care se promoveaza non-stop nonvalorile.

Romania voastra, a celor care probabil nu ati luat Bac-ul cu zece cum arata??

Cu stima si respect a voastra caricatura umana!

3 comentarii:

Irina spunea...

Domnisoara Mihaela Pilug cu siguranta va face cariera, la cat de sumbru se arata viitorul Romaniei multi oameni vor avea nevoie de un psihiatru :)

Malpraxis spunea...

@Irina Orice e posibil...

Anonim spunea...

CE tocilari! :)))
"Tot n-am inteles, pana la urma cum arata Romania domnisoarei?? Cred ca toata adventista si internata la nebuni, nu? :))"- esti rau =)))

Si...ce mai faci? ;;)

Trimiteți un comentariu