joi, 1 martie 2012

Niste mizerii!

Revin pe baricade iar dupa o lungă pauză...M-am decis să postez iar pentru că s-a dovedit incă odata că trăim într-un stat poliţienesc, unde libertatea de exprimare ( drept GARANTAT DE CONSTITUŢIE!) nu prea exista în adevăratul sens al cuvântului, iar oricine încearca să-şi exercite dreptul acesta, în diferite moduri şi sub diferite forme, nu este lasat să o facă...mai ales dacă acest drept este exercitat de suporteri/ultraşi.

Pentru cei care nu stiu, aseară la meciul România - Uruguay , jandarmeria şi stewarzi (de la BGS) şi-au facut iar de cap dupa ce au fost afişate două bannere INOFENSIVE ( "FRF=RMGC" şi "ŞTIINŢA NU MOARE" ) , bannere care nu aduceau nicio injurie sau vreo ofensă cuiva. Motivaţia celor care "asigură" ordinea pe stadion, şi in afara lui, a fost că pe stadion nu se permit bannere ( de fapt nu se permite nimic, până si tricolorul ţării a fost interzis ) care nu sunt aprobate de FRF , sau ceva de genul asta au invocat ei.

Celebra Legea 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia jocurilor şi competiţiilor sportive spune destul de clar ce tip de mesaje pot fi interize pe un stadion, acestea fiind precizate în art. 10, litera r) : "...afisarea in arena sportivă a simbolurilor, sloganurilor ori textelor cu conţinut obscen sau care incita la denigrarea ţării, la xenofobie, la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminari de orice fel şi la violentă, indiferent pe ce suport ar fi inscriptionate", ori acele mesaje nu se încadrează în prevederile art.10 .
Dacă vă întrebati de ce au început de fapt incidentele răspunsul e simplu: incidentele au început din cauza faptului ca mesajele erau adresate conducătorilor fotbalului românesc, iar ei au dispus imediat intervenţia forţelor de ordine.

Partea cea mai buna a acestui incident este faptul că ceilalţi spectatori prezenţi la meci, au fost solidari cu "huliganii"/"derbedeii"/"drogaţii" şi au strigat şi ei împotriva conducătorilor fotbalului românesc, lucru care nu cred că o sa ducă undeva, dar care este îmbucurător.

P.S: scuzati eventualele greseli gramaticale,dar am scris repede postul;
P.S 2: JOS CENZURA!

Cu stima şi respect a voastra caricatură umană!

2 comentarii:

mihaiatanasie spunea...

Fotbalul romanesc ca fenomen social este altceva decat ceea ce ar trebui sa fie, adica un joc sportiv. Excrocii (aici folosesc cuvantul cu semnificatia lui de dictionar) de la conducerea tuturor organismelor nationale, de la ... pana la ... nu vor permite contre. ASta e, sa ne invatam minte cu speranta noastra prosteasca ca RO ar fi o tara democrata ...

Malpraxis spunea...

@Mihaiatanasie Fotbalul nu este doar un simplu joc sportiv pentru ca naste multe pasiuni, fie ele pozitive sau negative, eu unul asa cred. In ceea ce priveste excrocii, aici va dau dreptate. Din pacate avem parte de prea multi excroci si cel mai rau e ca nici nu prea putem scapa de ei...In legatura cu tara democratica, asta doar naivii si cei cu mintile spalata de mass-media (si nu numai) mai pot crede asta si din pacate si aici stam prost.

Trimiteți un comentariu