vineri, 23 martie 2012

Nu toţi sunt nepăsători!

 Pe 27 Martie, adică peste exact patru zile, or să se sărbătorească 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Nu stau să vă povestesc ce şi cum s-a întâmplat în 1918 că puteţi să gasiţi foarte usor pe net...ideea este să căutaţi!! Stau şi mă gândesc oare câţi români au habar de asta? Poate credeţi că mulţi sau foarte mulţi dar eu sincer cred ca nici măcar 40-50% dintre români nu ştiu ce se sărbătoreşte pe 27 Martie.
Mă întreb asta pentru ca românii, în ultimii 20 de ani, au devenit indoleţi, nepăsători şi, cel mai rău, au devenit nişte persoane fără simţ şi spirit civic, iar toate astea adunate cu alte dăunează destul de mult poporul român. Unii or sa afle pe 27 Martie de această zi foarte importantă pentru neamul românesc, dar probabil dupa ce or să vada/citească ştirea or sa schimbe canalul sau or sa dea pagina ziarului, că e mai interesant ce e pe OTV sau ce a facut nu ştiu ce "mare vedeta".

Daca ne gândim şi mai mult situaţia este mult mai gravă, pentru că mulţi români nu ştiu nici măcar primele 3-4 strofe din imnul naţional sau atunci când imnul este cântat gresit, să zicem la un meci de fotbal (sper ca va aduceţi aminte de ultimul meci România - Franţal), românilor nu le pasa deloc.
Din fericire mai sunt şi români care nu sunt nepăsători şi care ştiu şi nu uită istoria propriei ţări şi care, mai mult, şi sărbătoresc zilele care sunt importante pentru ţara asta. Toţi aceşti oameni merită din plin respectul nostru pentru că ei sunt cei care mai ţin aprinsă flacăra spiritului românesc, care mai ţin pumnul sus ridicat sau care îi onorează pe cei care s-au sacrificat pentru neamul românesc.

Noi nu uitam!! Basarabia pământ românesc!

Cu stimă şi respect a voastră caricatură umană!

2 comentarii:

Ady spunea...

Buna ziua,

Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

dumitru_gabriela31@yahoo.com

Dragos spunea...

Salut,

Vreau sa facem schimb de link-uri, ma gasesti la id-ul: gdragos_eu

O zi placuta!

Trimiteți un comentariu